Bedrijven en sectoren

Ons land telt talloze bedrijven van groot tot klein. Veel bedrijven zijn gevestigd op zogenaamde bedrijvenparken, vaak gelegen naast snelwegen. Daarnaast zijn veel industriële bedrijven bij elkaar gevestigd aan de rand van de steden. De bedrijven business is te verdelen in een aantal sectoren: onder andere de gezondheidszorg en welzijn, handel en dienstverlening, ICT, justitie, veiligheid en openbaar bestuur, landbouw, natuur en visserij, media en communicatie, onderwijs, cultuur en wetenscha en techniek, productie en bouw. In de logistiek sector is de locatie van het distributiecentrum van groot belang. Van daaruit wordt al het transport geregeld en gecoördineerd. Ons land is een grote speler op de markt van distributie, Met name via de Rotterdamse haven worden er veel goederen aan en afgevoerd. De locatie is dus van groot belang maar ook de grootte van het magazijn en de inrichting en indeling daarvan is een cruciale factor om de processen goed te laten verlopen. Met name voor het kiezen van de juiste locatie wordt vooraf veel aandacht besteed. Een centrale plaats gelegen langs of nabij de grote snelwegen heeft de voorkeur. Ook de afstand tot bijvoorbeeld de Rotterdamse haven speelt een grote rol.

Magazijninrichting

Zoals eerder aangegeven is de inrichting van je magazijn van groot belang om je bedrijf optimaal te laten functioneren. Bij het inrichten van je magazijn is het handig om vast te rekenen met eventuele toekomstige groei. Veiligheid is ook een belangrijke factor. Zorg dat het magazijn overzichtelijk is zodat de order Pickers veilig hun werk kunnen doen. Heb je te maken met opslag van chemische goederen of andere vloeistoffen dan is het gebruik van lekbakken noodzakelijk.  Hierdoor kunnen eventuele schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen. Ook het indelen van de gangen tussen de stellingen verdient de aandacht. Smalle overzichtelijke gangen hebben de voorkeur. Zorg er ook voor dat er meer gangen zijn dan dat er trucks rondrijden dan kunnen er niet zo snel opstoppingen ontstaan. Als je met dit soort zaken vooraf rekening houdt dan zal je sneller een soepel draaiende logistiek hebben.

Toekomst van de logistieke sector

De logistieke sector zal altijd een sector in beweging blijven. De verwachtingen zijn positief. Een punt van zorg is dat het lastig is om goed personeel te vinden voor de diverse openstaande vacatures. De technologische ontwikkelingen zullen zich voort blijven zetten waardoor de sector optimaal kan blijven presteren. De economische ontwikkeling de komende jaren zal mede bepalen hoe de logistiek sector blijft draaien. De vooruitzichten zijn positief.

Posts created 10

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven