Beveiligingsmaatregelen nemen

Drie keer heb ik het van dichtbij meegemaakt. Al moet ik er meteen bij zeggen dat dat ‘dichtbij’ gelukkig alle keren erg is meegevallen. Toen ik bij mijn ouders woonde, is er bijvoorbeeld een keer ingebroken, maar gelukkig toen we niet thuis waren. Daarbij scheelde het erg dat we een alarmsysteem hadden, wat de inbreker heeft afgeschrikt. Hij heeft alleen sleutels, een telefoon en portemonnee meegenomen die hij in de jassen in de hal had gevonden. In de rest van het huis is hij niet geweest. Jaren daarna is er een keer bij ons op kantoor ingebroken. Het bedrijf waar ik werk huurt ruimtes in een groot pand waar meer bedrijven huren. Hoewel er beveiligers aanwezig waren, is het drie mannen toch gelukt het pand in te komen. Aangezien wij op de begane grond zitten, zijn ze al snel onze ruimtes ingekomen door sloten te forceren. Op de beveiligingsbeelden is te zien dat er drie mannen het pand in kwamen en weer uitkwamen met een tas. In die tas hadden ze verschillende laptops gedaan die ze uit onze kamers hadden gestolen. Of er nu veel of weinig wordt gestolen, het zijn erg vervelende situaties die je te allen tijde wil voorkomen.

Vreemde in huis

Ook bij mijn oma is er een keer ingebroken. Dat vond ik zo zielig. De inbreker had een raam gebroken, waarbij hij blijkbaar zichzelf behoorlijk gesneden had, want er lag een heel bloedspoor door het huis. Mijn grootmoeder is nogal nuchter, maar ze zei wel dat ze het een onprettig idee vond dat er een vreemde in haar huis was geweest. Gelukkig was ook zij op het moment zelf niet in huis. Hoewel ik, de mensen om mij heen en het bedrijf waar ik werk er tot nu toe nog goed af waren gekomen, was voor mij de inbraak bij mijn grootmoeder het moment dat ik iets wilde doen. Ik realiseerde me heel goed dat het anders af had kunnen lopen, dus vond ik het tijd me te gaan verdiepen in de mogelijkheden om je te beschermen tegen inbrekers.

Veilig gevoel

Bij het vergelijken van de verschillende methodes kwam ik erachter dat de meest effectieve beveiliging mistgeneratoren zijn. Wanneer er een inbreker gedetecteerd wordt door het alarmsysteem, beginnen de generatoren een dikke mist uit te stoten. Doordat binnen een paar seconden de ruimte in een dikke mist gehuld is, kan de inbreker niks meer. Zelfs mensen met goede ogen kunnen niet door de mist heen kijken, waardoor het voor de inbreker onmogelijk is zich te richten tot personen in het pand of materieel mee kan nemen. De mist is onschadelijk voor mens en materiaal. Toen wist ik direct dat ik mijn familie zou voorstellen dit samen voor mijn oma in huis te kopen. Iedereen vond het een erg goed idee. Nu het geïnstalleerd is bij mijn oma zijn we er allemaal geruster op dat ze veilig is in haar huis. Ik heb er inmiddels ook een voor in mijn eigen appartement gekocht. Het geeft een erg veilig gevoel!

Posts created 10

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven