De voordelen van shortlease

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor ons vervoer. Waar je vroeger zelf een auto kocht of via het kantoor een auto leasete, is dat nu niet meer zo evident. Voor bedrijven en consumenten worden flexibiliteit en duurzaamheid steeds belangrijkere aspecten bij de keuze voor het vervoer. In plaats van een kilometervergoeding kan je tegenwoordig ook gebruik maken van een fietsplan, waarbij je een al dan niet elektrische, fiets leaset of koopt. Ook kan er gekozen worden voor abonnementen op het openbaar vervoer. Maar er zijn ook nog steeds genoeg mensen voor wie een auto toch echt het handigste vervoermiddel is en daarom een auto kopen of leasen. Belangrijk in de keuze voor de auto is daarbij dat de auto niet alleen representatief moet zijn, maar tegenwoordig is het ook relevant dat deze elektrisch rijdt. Met shortlease kan er perfect ingespeeld worden op trends, zoals duurzaamheid. Shortlease is om meerdere reden aantrekkelijk. In deze blog bespreek ik waarom.

Flexibiliteit is de grote troef

Shortlease biedt de mogelijkheid een auto voor korte tijd te huren. Dit kan van twee maanden tot twee jaar zijn. Dit is om verschillende redenen interessant. Ten eerste is het contract snel opzegbaar. Na een maand kan je al vaak het contract opzeggen, maar bijvoorbeeld ook overstappen op een andere auto. Wanneer je mensen tijdelijk in dienst hebt, is dit uiteraard ideaal. Ook kunnen er na twee jaar andere fiscale voordelen gelden, waardoor je met auto shortlease daar je voordeel mee kan doen. Als ZZP’er of startend ondernemer is het ook erg prettig niet aan een langdurig contract vast te zitten. Je loopt dan geen financieel risico. Voor bedrijven die specifieke seizoenen meer bedrijfsauto’s nodig hebben, is shortlease uiteraard ook ideaal. Door het soort contract kan shortlease meebewegen met bedrijven die groeien of krimpen. Flexibiliteit is de grote troef van deze manier van leasen!

Overzichtelijke kosten en plezier

Qua kosten is een shortlease-contract ook erg overzichtelijk. Je betaalt namelijk alleen het maandbedrag voor je auto. Daarnaast heb je alleen nog brandstofkosten. In dat maandbedrag zit vaak een volledige dekking voor onderhoud en schade. Ook zit er meestal een allrisk verzekering in. Denk ook aan de afschrijving van de auto, de rente en houderschapsbelasting die bij het bedrag zijn inbegrepen. Je hoeft dus nergens meer aan te denken. Tot slot zit er nog een voordeel aan vast. Niet essentieel voor het bedrijfsleven, maar voor autoliefhebbers vaak toch een belangrijk voordeel. Als je het namelijk leuk vindt steeds in een andere auto te rijden en verschillende auto’s uit te proberen, dan biedt shortlease daar de volle mogelijkheid voor. Zo kan je bijvoorbeeld kijken of elektrisch rijden je bevalt en ervaring opdoen met verschillende merken. Alles bij elkaar dus een zeer uitgebreid voordelenpakket!

Berichten gemaakt 13

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven