Een bouwdroger is een onmisbaar instrument bij een verbouwing

Ben je van plan om je woning of een bedrijfspand te gaan verbouwen? Dan is de kans erg groot dat er materialen gebruikt gaan worden die op waterbasis zijn. Hierdoor neemt de vochtconcentratie in de woning of het pand flink toe. Om de materialen waarbij water wordt gebruikt uit te harden, is het noodzakelijk dat het vochtgehalte afneemt. Hiervoor zijn verschillende technieken, de één effectiever dan de ander. In dit artikel vertellen we je over de verschillende methoden en welke wij aanraden voor een efficiënt & snel proces.

Gevolgen van niet snel drogen

Het is belangrijk dat de vochtconcentratie die ontstaat bij een verbouwing, zo snel mogelijk weer omlaag gebracht wordt wanneer men klaar is met het werken met materialen op waterbasis. Wanneer hier niet zo snel mogelijk aan gewerkt wordt kan er een zeer muffe lucht ontstaan en zelfs schimmel. Verdere gevolgen kunnen zijn dat de sterkte van bouwmaterialen afneemt, de isolatiewaarde aantast en houten constructies gaan uitzetten. Hierdoor kunnen de kosten enorm oplopen.

De vochtconcentratie omlaag brengen

Belangrijk is dus dat de vochtconcentratie na de verbouwing van een woning of pand zo snel mogelijk omlaag gebracht wordt. Over het algemeen wordt hiervoor gebruikgemaakt van twee technieken:

Drogen op natuurlijke wijze

De eerste optie is om ramen en deuren open te zetten en te vertrouwen op de warmte van de zon. Echter is het gevaar, met name in Nederland, dat dit proces niet snel genoeg gaat. Denk bijvoorbeeld aan een periode tot wel 18 maanden. Dit is natuurlijk veel te lang en is niet iets waar men zo lang op wil wachten. Het proces is te versnellen, namelijk met een bouwdroger.

Door middel van een bouwdroger

Een andere optie is het gebruiken van een bouwdroger. Een bouwdroger versnelt het proces aanzienlijk en zorgt ervoor dat men zo snel mogelijk weer verder kan met het project. Door te drogen met een bouwdroger versnel je het proces tot slechts enkele weken of maanden.

Berichten gemaakt 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven