Geef kunst cadeau voor een onvergetelijk afscheid collega

Moet jij het cadeau kopen voor een afscheid collega, dan staat er geen gemakkelijke taak op je te wachten. Je wilt een keer wat anders geven dan een glas wijn, een kaartje en een pennenset, maar er is maar weinig dat zoveel gevoelens kan uitdrukken. Een afscheid collega is verdrietig en vrolijk tegelijkertijd, je wilt waardering uitspreken en trots, maar ook het feit dat je het jammer vindt dat deze persoon vertrekt. Dat zijn allen zeer tegenovergestelde gevoelens en emoties en het is bijzonder moeilijk om iets te vinden wat dit allemaal overbrengt. Tenzij je op zoek gaat naar kunst.

Kunst als geschenk voor het afscheid van je collega

Kunst is al millennia een geschenk waar men veel waarde aan hecht en waar waarde mee wordt uitgesproken. En dat hoeft geen financiƫle waarde te zijn. Een tekening van een kind heeft voor een moeder net zoveel waarde als een honderd jaar oude vaas. De waarde van kunst komt voort uit het feit dat het vooral vroeger veel betekende. Denk aan een beeld van Jezus in de kerk of een kerving in de rotsen om een goede oogst te krijgen. Door kunst bij het afscheid collega te geven, laat je waardering zien, want je geeft iets van waarde.

Kunst vertelt veel

Een ander groot voordeel van kunst en waarom het een ideaal cadeau is voor het afscheid van je collega is dat het iets vertelt. In musea staan mensen soms een half uur voor een schilderij omdat het bepaalde gevoelens opwekt die ze niet willen verliezen. De kracht van kunst als cadeau is dat je vast een voorwerp kunt vinden dat je gevoelens die vrijkomen bij het afscheid van je collega zonder woorden kan uiten. Trotsheid, waardering, succes wensen en verdrietigheid zijn allen uit te drukken. Bij een afscheid collega wil je vooral positief zijn en deze persoon succes wensen in zijn of haar nieuwe baan, nieuwe functie of pensioen. 

Een uniek cadeau

Met kunst als cadeau geef je iets unieks weg. Dat is wat anders dan een flesje wijn, een relatiegeschenk of een cadeaubon. Het is zelfs zo uniek dat er waarschijnlijk geen tweede van bestaat. Laat je kunst op maat maken en je weet het zeker. Kunst wil je tentoonstellen, in je woning neerzetten, aan de muur hangen of buiten opstellen. Dat maakt de ruimte ook uniek. Daarnaast zal je collega elke keer dat hij of zij je cadeau voorbij loopt even lachen en met plezier terugdenken aan de tijden die jullie samen hebben doorgebracht. 

Onvergetelijk

Door je afscheid collega met een kunstwerk te vereren maak je deze dag onvergetelijk. Je zorgt ervoor dat je collega op een leuke manier herinnerd wordt aan de tijden bij het bedrijf en dat de mogelijk wat minder leuke gebeurtenissen snel worden vergeten. Het is ook onvergetelijk omdat het mogelijk generaties door zal worden gegeven in de familie van je collega en dat zijn of haar kleinkinderen en verder er nog steeds over zullen praten.

Berichten gemaakt 3

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven