Heb jij een start-up? Denk ook aan dez 3 dingen

Als je met een start-up begint, heb je genoeg om over aan te denken. Inschrijven bij de kamer van koophandel en jezelf op de markt zetten bijvoorbeeld. Maar er zijn altijd dingen waar je vergeet over na te denken. Daarom denk ik in deze blog met je mee!

Bankrekening

Waarschijnlijk begin je een start-up met het idee er ook geld mee te verdienen. Dit geld moet dan ook op een manier bij jou terecht komen. Dit kan natuurlijk gewoon op je eigen bankrekening overgeschreven worden, maar je kan ook een zakelijke rekening openen voor je bedrijf. Dit heeft als voordeel dat je de privé en zakelijke uitgaven maar ook inkomsten uit elkaar kan houden. Met een zakelijke rekening heb je meteen een duidelijk idee hoe je bedrijf er voorstaat en waar je geld naartoe gaat. Daarnaast kan je een betaalpas of creditcard voor je zakelijke rekening aanvragen. Zo kan je ook eenvoudig betalingen voor je bedrijf uitvoeren. Een nadeel van zakelijke rekeningen is dat je vaak voor elke transactie moet betalen. Gelukkig is dit wel een erg klein bedrag, maar hou er dus rekening mee dat hier kosten aan verbonden zitten.

Kantoor

Naast je rekening, kan je er ook voor kiezen om in je omgeving een verschil maken tussen je privé en zakelijke leven. Ja kan dus opzoek gaan naar een kantoor om te huren of kopen. Ben je pas net begonnen met je bedrijf, is de kans echter groot dat je dit nog niet kan betalen. Je hebt dan twee opties. Je kan toch gewoon thuis gaan werken. Nadeel is dat het dan erg lastig is om je werk los te laten. Pas dus op voor bijvoorbeeld een burn-out. Ook kan het lastig zijn om zo een goede balans te vinden tussen tijd besteden aan je werk en aan bijvoorbeeld je gezin. De andere optie is dus om toch op zoek te gaan naar een werkruimte, maar dan een gezamenlijke werkruimte. Zo kom je ook nog eens andere ondernemers tegen en wie weet kunnen jullie elkaar wel verder helpen!

Uitbesteden

Als je net voor jezelf begint, is het verleidelijk om alles zelf te doen. Immers kost uitbesteden ook geld. Maar alleen door ook taken uit te besteden, kan jij groeien in waar je goed in bent. Wat je wil uitbesteden is aan jou. Dit kan variëren van je werkruimte schoonmaken tot boekhouden. Uitbesteden kan je een hoop tijd schelen. Bijvoorbeeld als je vaak grote producten naar klanten toe moet brengen. In plaats van het zelf te brengen kan je ook gewoon een groot pakket versturen. Zo heb jij tijd voor wat écht belangrijk is.

Berichten gemaakt 13

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven