vog online aanvragen

Informatie over een vog en het aanvragen ervan

Tegenwoordig wordt er steeds vaker een vog gevraagd, een zogenaamde Verklaring Omtrent goed Gedrag. Niet alleen werkgevers vragen om het bewijs, ook voor een visum aanvraag of een exploitatievergunning is het formulier in veel gevallen nodig. Veel mensen zijn niet op de hoogte waarvoor een vog aanvragen een vereiste is, en wanneer dit niet het geval is. Kun je een vog online aanvragen of alleen bij de gemeente waar je staat ingeschreven? Bij sommige gevallen is het wettelijk verplicht een vog aan te vragen. Gastouders, chauffeurs op een taxi en docenten zijn een aantal beroepen.

vog online aanvragen

Een werkgever is in principe verantwoordelijk om te letten op de integriteit van het personeel. Hierbij is het gebruikelijk dat je tijdens het sollicitatieproces een vog te vragen van degene die misschien bij je komt werken. Afhankelijk van de functie die de werknemer uit gaat voeren wordt er bepaald waarop de werknemer wordt gescreend. Je kunt ook zelf een vog online aanvragen of de werkgever kan dit voor je doen. De uitslag van de vog komt altijd bij jezelf terecht, de werkgever wordt hiervan niet op de hoogte gebracht.

vog online aanvragen

Controleren of een bedrijf wel integer is

Werk je als bedrijf samen met partners kan het voorkomen dat een partner wil weten of het bedrijf integer is. Bij het afsluiten van een contract kan dit aan de orde komen, in dit geval is een vog online aanvragen erg belangrijk. De vog voor rechtspersonen verklaart of de stichting of organisatie wel integer is. Als zelfstandige zonder personeel dien je een vog voor natuurlijke personen aan te vragen.

Berichten gemaakt 46

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven