29 januari 2022

Koers van de Bitcoin

2 min read
Crypto

Helaas kun je niet direct zeggen waar actuele koers van de Bitcoin vandaan komt. Waar je handelt en hoe de beurs de koers vaststelt is mede bepalend. De actuele koers op Bestebank is de koers van Coinmarketcap. Het vraag en aanbod op de belangrijkste exchanges bepalen de actuele koers van de Bitcoin. Iedere beurs heeft een eigen marktwerking, op basis hiervan zijn er ook grote verschillen te vinden in de koers per beurs. Kort en eenvoudig gezegd betekent dit dat er grote verschillen zijn te vinden per Bitcoin exchange.

Bitcoin

Professionalisering

Dit geeft direct aan dat er behoefte aan is om de actuele koers op een professionele manier te berekenen. Voor industriële beleggers is dit belangrijk om contracten en orders goed te kunnen verwerken. Gereguleerde exchanges willen de markt professionaliseren, de actuele koers is een cruciaal element om te bepalen voor een belegger om in te stappen of niet. De Bitcoin Liquidity Index is een andere koers index die beleggers moet helpen, om de actuele koers op de meest accurate manier te verkrijgen.

cryptomunten

Wisselvallige koers

Als je de koers op Bestebank een beetje hebt gevolgd is het vast opgevallen dat de koers in een korte tijd grote sprongen kan maken. Door een toenemende vraag vanuit China heeft de Bitcoin eind 2016 enorme sprongen gemaakt. Eind van het jaar 2017 was er nog eens een raket stijging te zien, de termijncontracten van de Bitcoin werden gelanceerd. Geruchten en speculaties hebben al snel enorme invloed op de actuele koers, dit komt mede omdat beleggers die op korte termijn werken een winst willen verzilveren en hun eventuele verlies zeer beperkt willen houden.