Palletopzetplaat met terugspringende leuning

Magazijnvloer uitkiezen: waar moet je op letten?

Er is een brede keuze aan vloeren voor in een magazijn. Maar hoe beslis je welke vloer geschikt is voor jouw onderneming? Aan welke eisen moet de vloer voldoen? De meeste bedrijven hebben wel een magazijn, maar ieder magazijn heeft een verschillende functie met verschillende producten. Het verschilt dus ook behoorlijk welke magazijnvloer je nodig hebt.

Kolombeschermer

Soorten producten

Als je werkt met producten die gekoeld moeten blijven, moet de vloer niet kapot gaan door de kou. Voor hete ruimtes geldt hetzelfde maar dan andersom. Verder wordt er in een magazijn vaak gewerkt met grote maar ook zware pallets vol producten. De veiligheid van een magazijn is daarom uitermate belangrijk. Een goede vloer draagt bij aan deze veiligheid. Dit doordat de vloer bijvoorbeeld scheuren, scherpe randen en slipgevaar helpt voorkomen. 

Hier moet je goed over nadenken voor je een juiste magazijnvloer kunt uitkiezen:

  • is er sprake van slipgevaar in je magazijn? 
  • kunnen er vloeistoffen op de grond terecht komen?
  • hoe zwaar zijn de stellingen die in je magazijn staan?
  • moeten producten koud of juist warm bewaard worden? 
Etagevloer

Vraag advies en lees je in

Al deze zaken dragen direct bij aan de keuze voor de juiste vloer. Schrijf dus voor je overgaat op aankoop voor jezelf op wat er van toepassing is in jouw magazijn.Lees je daarna goed in. Speur het internet af of bekijk verschillende aanbieders en hun expertise. Het is ook goed om vast te kijken naar het proces van de vloer leggen. 

Berichten gemaakt 53

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven