zoekterm analyse

Marketing voor een klein bedrijf regelen

Voor kleine bedrijven is marketing of online marketing een belangrijke factor voor hun winstgevening. Dit komt doordat er tegenwoordig veel minder mond en mond reclame is. In dit artikel vind je een aantal aspecten die voorkomen in de online marketing en waarmee je voor een klein bedrijf een goede online marketing strategie kan maken (Bron: PositiveDigits).

Adverteren

Allereerst kan je adverteren. Adverteren werd veelal gedaan door middel van advertentie in kranten, magazines of zelfs reclame op de radio of op TV. Maar met de komst van het internet en de opkomst van online marketing kan je nu ook via andere soorten kanalen adverteren. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachine adverteren of social media adverteren. Hiermee ben je meestal al beter op weg dan met voorgaande adverteer methode. Dit komt doordat je je focust op een bepaalde doelgroep of een bepaalde sector. Een advertentie voor mondkapjes zal namelijk heel relevant zijn voor iemand die in een zoekmachine zoekt naar Covid 19. Of een social media advertentie van Levi’s nieuwe Pokemon lijn zal beter passen bij een publiek tussen de 15 en 25.

Search Engine Optimisation (SEO)

Een andere manier om meer winst te maken is door meer naamsbekendheid te krijgen in zoekmachines. Dit wordt gedaan door middel van zoekmachine optimalisatie. Met zoekmachine optimalisatie zorg jij ervoor dat je sneller gevonden wordt wanneer een potentiële consument bijvoorbeeld zoekt naar ‘’Haarproducten’’ en jouw producten als eerst worden getoond. Zo krijg je meer potentiële klanten die naar jouw website gaan en via jouw bedrijf een bestelling plaatsen voor hun haarproducten.

De twee bovenstaande concepten zijn maar een klein deel van online marketing. Om een goede online marketing strategie te vormen voor een klein bedrijf wordt het aangeraden om de online marketing uit handen te nemen en te laten uitbesteden bij een online marketing bedrijf zoals PositiveDigits. Online marketing bureaus hebben namelijk enorm veel kennis en ervaring en zullen de beste resultaten produceren.

Berichten gemaakt 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven