Payroll: Geef verloning uit handen

Payroll is het uit handen geven van juridische en administratieve aspecten aan het bedrijf die payroll uitvoert. Dit kan zowel met flexkrachten als met vaste werknemers. De verloning wordt met deze methode uit handen gegeven en scheelt het bedrijf tijd en geld. Op deze manier is de salaris administratie altijd op orde en wordt de Juridische kant ervan ook netjes door een ervaren professional uitgevoerd. Payrollen lijkt erg op uitzenden alleen selecteren en werven van werknemers wordt door het bedrijf zelf gedaan. Alleen de volledige urenverwerking en verloning worden uit handen gegeven. Een ander groot voordeel is dat ziekte en verloning of re-integratie door ziekte ook door het payroll bedrijf worden gedaan.

Payroll tarieven

Payroll tarieven variƫren per bedrijf. Er wordt gerekend met het bruto loon per werknemer samen met een bepaalde opslag die met een omreken factor wordt bepaald. Deze opslag wordt vervolgens weer met het brutoloon van de werknemer vermenigvuldigd. De omreken factor bedraagt ongeveer 1,50 a 1,75 euro per werknemer. Vaak komen bij ziekteverzuim extra kosten om de hoek. Kijk ook goed bij het kiezen van een payroll bedrijf of sociale verzekeringspremies en loonheffingen door het payroll bedrijf worden betaald. Zo niet dan dient uw bedrijf dit zelf te regelen. Payroll tarieven zijn dus variabel afhankelijk van de functie en het uurloon van de werknemer.

Grote voordelen van payroll

Payroll heeft dus vele voordelen omdat de grootste administratieve klussen uit handen worden gegeven. Verdere voordelen zijn nog dat alle payroll kosten overzichtelijk op een factuur staan die periodiek wordt uitgegeven. Alle instanties zoals de UWV, verzekeringen en fondsen komen op een factuur te staan in plaats van allemaal op losse facturen. Dit scheelt een hoop gerommel. Personeelskosten staan zo in een handig overzicht. De rest regelt uzelf met het personeel zoals het uurloon, uren en eventuele bonussen. Payroll verwerkt alleen alles zeer overzichtelijk.

Berichten gemaakt 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven