SVB Terugbetalen

SVB Terugbetalen

Indien de SVB een besluit heeft genomen dat u de SVB moet terugbetalen doordat u bijvoorbeeld te veel uitkering of pensioen hebt ontvangen, kunt u hiertegen bezwaar indienen. Ook tegen een boetebesluit van de SVB kunt u bezwaar indienen. Tijdens de bezwaarprocedure blijft echter het besluit geldig. Dit betekent dat u het bedrag moet terugbetalen. Dit kan middels betaling of verrekening. U kunt kiezen voor een eenmalige betaling of voor een betaling in termijnen. Indien de SVB u gelijk geeft, hoeft u de SVB niet terug te betalen. U krijgt dus het terugbetaalde geld terug.

Tijdelijke oplossing

Het boetebesluit kan opgelegd worden op het moment dat u de SVB niet ingelicht hebt over uw omstandigheden of als u de SVB verkeerd hebt ingelicht over uw omstandigheden. Bij het nemen van het boetebesluit houdt de SVB rekening met uw persoonlijke situatie.

Bent u van mening dat het besluit van de SVB over het terugbetalen onrechtmatig is? Dan is het zaak dat u snel en juist handelt. U kunt binnen (meestal) 6 weken in bezwaar tegen de beslissing van de SVB. Als uw bezwaarschrift te laat wordt ingediend, dan wordt deze niet inhoudelijk behandeld en zult u het te veel betaalde bedrag en/of de boete moeten terugbetalen aan de SVB. In uw bezwaarschrift geeft u aan waarom u het niet eens bent met het besluit van de terugvordering. Als u bewijsstukken heeft, werkt dit meestal in uw voordeel. Het is dus verstandig om bewijsstukken mee te sturen met uw bezwaarschrift.

Advocatenkantoor

U kunt door de SVB uitgenodigd worden voor een hoorzitting op kantoor. In deze hoorzitting stelt zij vragen aan u en wordt uw bezwaarschrift besproken. U kunt uw dossier voor de hoorzitting al opvragen en inzien.

Bent u het niet eens met de beslissing dat u de SVB moet terugbetalen, dan kunt u bij de rechter een beroepsprocedure starten. In de beslissing op bezwaar van de SVB staat hoe u een beroepsprocedure opstart.

Berichten gemaakt 39

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven