Inrichting kinderopvang

Tips voor de inrichting van een kinderopvang

Wanneer je een kinderopvang zou bekijken, dan vallen er een aantal zaken direct op. Meubels zijn kleiner, je ziet vaak meer kleur en in veel gevallen zijn er objecten aanwezig die je in een andere ruimte nooit tegen zou komen. De inrichting van een kinderopvang is uniek en lijkt niet op de inrichting van scholen of woningen. Ben je verantwoordelijk voor de inrichting van een kinderopvang? Dan heb je een interessante klus voor de boeg. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • meubels moeten aangepast zijn op de kinderen
  • het moet veilig zijn 
  • alles moet op de juiste hoogte zijn voor de kinderen
  • naast ‘normale’ meubels heb je nog specifieke meubels nodig
Inrichting kinderopvang

Vanuit het zicht van het kind

Wanneer je een kinderopvang inricht dan ben je eigenlijk aan het inrichten voor een ander. Wat jij ziet en ervaart is dus minder belangrijk. Het gaat om wat goed is voor het kind. Daarmee komen we ook direct bij de eerste tip: probeer de ruimte te bekijken vanuit de ogen van het kind. Een jong kind staat lager bij de grond en kan veel dingen niet goed zien. Ga bijvoorbeeld eens op je knieën zitten en bekijk hoe een kind van vijfjarige leeftijd de ruimte zou zien. Kunnen ze wel op die stoelen en banken zitten die je hebt gekozen? Stoten ze niet gauw hun hoofd aan hoeken of tafels? Alles moet in hoogte aangepast zijn maar ook zeker de hoeken moet je niet vergeten. Scherpe hoeken kunnen kinderen van deze leeftijd zich behoorlijk aan bezeren. Veiligheid is dus minstens zo belangrijk als de juiste afmetingen van het meubilair. 

Specifieke meubels

Naast banken en stoelen heb je ook gespecialiseerde meubels nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan een verschoningstafel voor de jongste kinderen. Deze specialistische meubels zie je vaak alleen in de kinderopvang. 

Berichten gemaakt 52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven