Verkeersregelaar worden

Hoe word je een verkeersregelaar? Het is misschien niet de eerste baan waar je aan denkt, maar als je jezelf de vraag stelt merk je hoe interessant deze is. Net zoals heel veel banen in Nederland is het traject niet per se helder. Als het gaat om bijvoorbeeld chirurg of politieagent worden, dan hebben mensen een vrij aardig idee wat je moet doen om het te worden. Daarom ook artikelen als deze, zodat je een beter beeld krijgt van de onzichtbare processen in Nederland

Hoe doe je het?

Enig graafwerk leidt ons naar Binckwerk. Deze uitzend partij is een van de grotere. Ze bieden een korte cursus aan, zodat je daarna meteen aan de slag kan op de weg.

De cursus

De cursus is kort, maar niet minder informatief. Er zijn een aantal hoofdthema’s die behandelt worden. De belangrijkste is een opfrisser van de verkeersregels. Niet iedereen heeft immers een rijbewijs, en niet iedereen die een rijbewijs heeft, heeft de regels scherp voor ogen. Het is dus belangrijk om deze weer door te nemen. Daarnaast komt er ook stuk verdieping, want daar waar het verkeer geregeld wordt heb je vaak te maken met unieke situaties. Versmallingen, verkeerslichten uit, haaientanden slecht zichtbaar, allemaal factoren die het geheel kunnen verwarren. Een opfrisser die geen kwaad kan. Daarnaast is je eigen veiligheid ook van belang. Om je te voet zonder barrière in het verkeer te begeven is altijd riskant. Een kleine tik kan je al ten val brengen, en onder krappe omstandigheden kan het goed voorkomen dat je niet een stapje achteruit kan zetten wanneer een voertuig je te dicht langs passeert, wat slecht afloopt voor je tenen. Je bewust zijn van je omgeving is dus essentieel. Je moet goed letten op wat er achter je staat, en wat de verschillende verkeersmonden zijn. Anders word je lelijk verrast. Tenslotte is er nog het component handgebaren. Er is een strikte selectie van de handgebaren. Deze zijn ontworpen op een aantal gronden. Zo moet het meteen duidelijk zijn wat het handgebaar betekent. Dat betekent dat de vorm intuïtief is voor iemand die ze nog niet bestudeerd heeft. Daarnaast moeten ze distinct van elkaar zijn. Het ene gebaar mag niet verward worden met een ander. De juiste vorm is echter niet genoeg. Je leert er ook om goed te observeren. Kijk iemand goed aan, en stop pas met je gebaar als je ze ziet reageren. Met die drie elementen bij elkaar ben je klaar om te gaan.

Berichten gemaakt 13

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven