Waarom je als start-up moet kiezen voor groene energie

Ben je net begonnen met je bedrijf en ben je op zoek naar passende zakelijke energie? Gaat het hierbij om grootzakelijke energie of ben je juist op zoek naar zakelijke energie voor een mkb? Wat voor soort energie je ook af moet nemen; we raden je aan om hierbij eens te kijken naar de voordelen van groene zakelijke energie. Er is namelijk een aantal redenen waarom je als start-up het beste kunt kiezen voor deze duurzame vorm van energie. Je raadt het misschien al wel: in dit artikel geven we je enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor groene stroom voor de zaak. Lees je mee?

Groene energie is goedkoper geworden

Wist je bijvoorbeeld dat groene stroom de laatste jaren goedkoper geworden is? Dan hebben we het voornamelijk over de verhouding met de prijzen van grijze energie. De kans is groot dat je bent opgegroeid met het gebruik van grijze stroom. In de laatste jaren heeft de vraag naar duurzame energie echter een versnelling genomen. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk onderwerp in de huidige samenleving. Door deze grote vraag is er inmiddels ook meer aanbod. Meer aanbod betekent over het algemeen dat de prijzen omlaag kunnen. Wat hierbij extra mooi meegenomen is, is het feit dat er voor ondernemers diverse vergoedingen en subsidies aan te vragen zijn bij de overheid. Hierdoor betaal je uiteindelijk net zoveel voor groene energie als wanneer je een zakelijk energiecontract met grijze energie had gehad. Op Minder.nl lees je hier meer over.

Draag bij aan een beter milieu met groene stroom

Wat het grootste voordeel van groene energie is, is natuurlijk het feit dat je met dergelijke groene stroom je steentje bijdraagt aan een beter milieu. Groene stroom is namelijk veel minder schadelijk voor de wereld dan grijze stroom. Dit ligt aan de manier hoe de energie wordt opgewekt: bij grijze energie komt er tijdens dit proces veel CO2 vrij. Bij groene stroom is dit al veel minder het geval. Daarnaast heb je voor duurzame stroom natuurlijke bronnen nodig en voor grijze energie fossiele brandstoffen. Die brandstoffen zijn langzaam maar zeker op aan het raken. Natuurlijke bronnen zijn onuitputtelijk! Kortom: er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom groene zakelijke energie beter is voor de wereld in vergelijking met grijze stroom. Kies verstandig en kies voor groen.

Meer klandizie door groene stappen in je bedrijf

Wat tot slot fijn is om te weten voor een start-up is het feit dat de overstap naar groene energie kan zorgen voor meer klanten. Huh? Hoe dan? Dat is heel simpel: uit diverse onderzoeken blijkt dat consumenten het vandaag de dag enorm belangrijk vinden dat een bedrijf waar zij een product of dienst afnemen iets doet aan duurzaamheid. Dit is natuurlijk een heel breed begrip dat op verschillende manieren kan worden ingevuld. Feit hierbij is in ieder geval dat klanten eerder voor je bedrijf kiezen wanneer je aantoonbare stappen richting duurzaamheid hebt gezet. Dit kan onder andere door over te stappen op groene energie, maar ook door bijvoorbeeld je eigen energie op te wekken met zakelijke zonnepanelen of het laten isoleren van het hele kantoorgebouw. Neem dus de tijd om je bedrijf te vergroenen en de kans is groot dat je dit terug zult zien in het aantal klanten en dus de winst van je onderneming.

Posts created 10

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven