Pinterest marketing

Welke marketing doelen zijn er mogelijk bij Pinterest?

Degenen die voor Pinterest Marketing kiezen, doen dit vaak om verschillende redenen. Al snel wordt duidelijk dat het zeker verkeerd zou zijn om dit soort advertenties alleen te combineren met het vergroten van de bekendheid van een website. Omdat: de mogelijkheden hier uitgaande van een goed onderbouwde marketingstrategie, veel flexibeler zijn dan op het eerste gezicht lijkt. Met behulp van de juiste strategie is het onder meer mogelijk om via Pinterest marketing de volgende doelen te bereiken:

1. Meer traffic

Een individueel ontwikkelde Pinterest-campagne kan helpen om meer traffic te genereren voor je eigen homepage of webshop. Dit levert vaak (incidenteel) extra voordelen op, zoals meer bestellingen in de winkel of meer aanmeldingen voor de nieuwsbrief.

2. Meer verkoop

Pinterest-campagnes die de gebruiker naar hun eigen homepage leiden, kunnen zeker een verkoop bevorderend effect hebben. Dit effect kan prachtig worden gebruikt om het succes te vergroten, vooral wanneer het pinnen regelmatig wordt gedaan en een bepaalde relatie met het merk wordt gelegd.

3. Een grotere bekendheid

Meer fans op Pinterest of meer mensen die de homepage en de online shop bezoeken, gaan natuurlijk hand in hand met een grotere bekendheid. En: bekender worden betekent onder meer ook het continu uitbreiden van je eigen klantenbestand.

4. Adverteren met een bepaald “nagalmeffect”

Elke Facebook-gebruiker weet zeker hoe snel sociale netwerken kunnen zijn. Hoewel berichten relatief vaak verschijnen, vooral op Facebook, zijn oudere berichten vaak nog steeds bijzonder populair op Pinterest. Hier lijkt het wat langzamer te draaien, in positieve zin.

Kortom: als je op zoek bent naar een marketingkanaal dat langetermijneffecten mogelijk maakt en tegelijkertijd goede voorwaarden creƫert voor meer klanten, meer verkoop en meer naamsbekendheid, dan moet je zeker je voelsprieten richting Pinterest marketing richten! Naast andere bekende sociale netwerken is dit een platform dat qua functionerende marketing niet mag worden onderschat.

Berichten gemaakt 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven