Zo scoor je de goedkoopste energie als beginnende ondernemer

Ben je net begonnen met ondernemen en ben je op zoek naar een interessante deal voor je zakelijke energie? Niemand wil teveel betalen voor een energiecontract; helemaal niet wanneer je aan het begin van je bedrijf staat. Dat geld kun je vaak wel beter gebruiken! Gelukkig zijn er volop tips te vinden waarmee jij een goedkoop en passend energiecontract voor je onderneming scoort. Tik je deze zoekwoorden in in Google en je vindt honderden artikelen. Misschien zie je door de vele bomen het spreekwoordelijke bos niet meer. Geen zorgen: in dit artikel hebben we de beste tips verzameld waarmee je net zo goed goedkope zakelijke energie kunt krijgen.

Begin met energie vergelijken via een zakelijke energievergelijker

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je altijd moet beginnen met energie zakelijk vergelijken met behulp van een zakelijke energievergelijker. Zo’n online vergelijker gaat voor jou op zoek naar de beste en meest passende deals voor jouw energieverbruik. Weet je nog niet wat je jaarlijkse energieverbruik gaat zijn omdat je in een nieuw pand aan de slag gaat? Het energiebedrijf en/of de netbeheerder kan voor jou een inschatting maken op basis van de verbruiksgegevens van dat pand uit het verleden. Het grote voordeel van energie vergelijken via een zakelijke vergelijker is dat je altijd meerdere deals voor je krijgt. Uit dat aanbod kun jij een keuze maken. Hierbij zie je direct alle kosten zodat je direct weet waar je aan toe bent. Op Minder.nl vind je een zakelijke energievergelijker waarmee je meteen kunt beginnen.

Regelmatig overstappen of verlengen van je energiecontract

Ook handig om te weten: dat vergelijken van meerdere aanbiedingen op het gebied van energie blijft nodig om de beste deal te scoren. Wanneer je energiecontract na bijvoorbeeld één jaar bijna afloopt, moet je altijd de keuze maken: blijf je of ga je naar een ander energiebedrijf waar een betere deal te scoren is? Over het algemeen geldt dat je altijd ergens anders een goede aanbieding kunt krijgen. Energiebedrijven willen maar wat graag nieuwe klanten opnemen in hun bestand. Wat je in ieder geval niet moet doen, is geen actie ondernemen. Energieleveranciers mogen je energiecontract stilzwijgend verlengen, iets wat ze helaas doen tegen hoge verlengingstarieven. Daarom moet je altijd of zelf een contract verlengen of overstappen naar een andere deal.

Check de vaste energiekosten bij een energiecontract

Tot slot is er nog een onderdeel van een energiecontract waar je op kunt besparen. Je moet bij het uitkiezen van een energiecontract namelijk altijd letten op de vaste energiekosten. Dat zijn de leverkosten die je aan de energieleverancier betaalt. Sommige aanbiedingen lijken namelijk heel aantrekkelijk met lage prijzen voor zakelijk gas en stroom. Kijk je echter even verder dan zie je dat er soms hele hoge tarieven worden gerekend voor de leveringskosten. Andersom kan overigens ook: lage leveringstarieven met hoge kosten voor stroom en gas. Daarom is het aan te raden om altijd zelf nog even verder te kijken. Het uitzoeken van een nieuw energiecontract voor je bedrijf kost niet heel veel tijd, maar het is wel aan te raden om er even voor te gaan zitten. Op die manier weet je precies wat je kunt krijgen voor wat voor energietarief. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en dat is wel zo fijn wanneer je net begint met ondernemen.

Berichten gemaakt 13

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven